godło

Szkoła Podstawowa
im. Ojca Konrada Stolarka w Rychtalu
ul. Kępińska 13, 63-630 Rychtal

logo

Podsumowanie akcji - zbiórka makulatury.

W miesiącu listopadzie Rada Samorządu Uczniowskiego z opiekunkami Magdaleną Mikołajczyk Witak i Małgorzatą Cegielską zorganizowała zbiórkę makulatury, z której pieniążki zostały przekazane na rzecz RSU. Zbiórka ta miała charakter konkursu. Każda paczka była ważona i dopisywana na konto danej klasy. Po zakończeniu akcji, 2 grudnia, nastąpiło podliczenie w każdej klasie i przeliczenie na jednego ucznia. Klasa, która osiągnęła największą ilość w przeliczeniu na jednego ucznia, zdobyła I miejsce. Ku zaskoczeniu wszystkich dwa pierwsze miejsca zdobyły najmniej liczne klasy VIII i IV, które liczą po 9 uczniów. Ich zaangażowanie było ogromne. Brawo dla nich i ich wychowawców pana Janusza Witaka i pani Magdaleny Mikołajczyk Witak. Klasy, które zdobyły trzy pierwsze miejsca otrzymały nagrody. Za I miejsce był tort, za II i III wafelki, co bardzo ucieszyło dzieciaki. Podziękowania należą się również pozostałym klasom, które zaangażowały się w zbiórkę.

Wyniki:

Klasa                 Łącznie                  Na jednego ucznia     

VIII                   556,28 kg                      61,8 kg

IV                     321,3 kg                        35,7 kg

VIa                    416 kg                          20,8 kg

I                       362,08 kg                      17,24 kg

II                      265,31 kg                      12,6 kg

Vb                     179,9 kg                        9,99 kg

IIIa                   100,34 kg                       7,71 kg

VIb                   112,26 kg                       5,1 kg

Va                     51,38 kg                        2,85 kg

IIIb                   31,86 kg                        2,45 kg

VIIa                   56 kg                            3,73 kg

powrót
Ta strona korzysta z ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Korzystając ze strony wyrażasz tym samym zgodę na to, że będziemy używać cookies OK